ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο – Ξαναζωντάνεψαν, με την αναπαράσταση, οι μνήμες του διπλού φονικού στη Μάνη.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στις  9:30 το πρωί η αναπαράσταση του διπλού φονικού που είχε αναστατώσει όλο το Πανελλήνιο.Αφού έφθασαν με διαφορετικά οχήματα οι δύο κατηγορούμενοι ξεκίνησε η αναπαράσταση ενώ στο σημείο είχαν τοποθετηθεί πλαστικά ώστε να μην υπάρχει ορατότητα.

Μετά από περίπου 2 ώρες η αναπαράσταση τελείωσε και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στο σημείο που οι δράστες είχαν πετάξει τα θύματα. Η όλη διαδικασία και από το δεύτερο σημείο τελείωσε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Αλέξη Κούγια από την αναπαράσταση δεν προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος Κωνσταντίνου Σγούρου, κ. Πέτρο Μαντούβαλο, από την όλη διαδικασία προέκυψαν πολύ σημαντικά στοιχεία που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα στο δικαστήριο. Σύμφωνα δε τόσο με τον ίδιο και τον αδερφό του θύματος, Γιάννη Σγούρο, οι κατηγορούμενοι, ήταν αρκετά ψύχραιμοι, δεν ζήτησαν ούτε μια φορά συγνώμη και υπέπεσαν σε αντιφάσεις μεταξύ τους.

Όπως και στα Αλτομυρά έτσι και στη γέφυρα του Οβαλού, όπου πέταξαν τα θύματα, στον Κάμπο Αβίας, η αστυνομία είχε βάλει μαύρο πλαστικό ώστε να μην υπάρχει ορατότητα.

Δείτε τις δηλώσεις των δικηγόρων καθώς και του αδελφού του θύματος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος»


Απαντήσεις σε ερωτήματα αναζητούνται σήμερα από την αναπαράσταση του διπλού φονικού

Υπό ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας, τα οποία εφαρμόζονται από χθες, θα γίνει σήμερα νωρίς το πρωί, πάνω από το χωριό Αλτομυρά, η αναπαράσταση για τη δολοφονία του 26χρονου Καλαματιανού Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη από τους δύο 18χρονους.

Οι δύο δράστες έχουν ήδη μεταχθεί από τις φυλακές Αυλώνος όπου κρατούνται και σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα θα μεταφερθούν στο σημείο, προκειμένου να δείξουν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου.

Η αναπαράσταση του εγκλήματος θα γίνει υπό τα βλέμματα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία στα δύο θύματα και των δικηγόρων όλων των πλευρών.

Η όλη διαδικασία θα βιντεοσκοπηθεί και το βίντεο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας για τη δίκη που θα ορισθεί.

Οι Αρχές περιμένουν να λάβουν απαντήσεις από αυτή τη διαδικασία, καθώς η πολιτική αγωγή, και ιδιαίτερα η οικογένεια Σγούρου, αμφισβητεί πως το έγκλημα έγινε μόνο από δύο 18χρονους.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά δηλώθηκε η εξαφάνιση των δύο νέων και λίγες ώρες αργότερα τα άψυχα κορμιά τους βρέθηκαν γαζωμένα από πυροβολισμούς και πεταμένα κάτω από γεφύρι στο δρόμο από Κάμπο προς Γαϊτσές.

Η Αστυνομία δε χρειάσθηκε παρά λίγες ώρες για να φτάσει στους δύο 18χρονους δράστες.

Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι, ο 18χρονος από τον Κάμπο είχε διαφορά με τον 26χρονο Κ. Σγούρο για αγορά αναβολικών. Ζήτησε συνάντηση μαζί του, στην οποία πήγε με τον 18χρονο από την Καλαμάτα, ενώ ο 26χρονος με το φίλο του από τη Σάμο. Αρχικά συναντήθηκαν στο πάρκο του Αλμυρού και στη συνέχεια, με την πρόφαση να τους δείξουν ένα αυτοκίνητο, τους οδήγησαν έξω από το χωριό Αλτομυρά. Εκεί, όπως έχει περιγράψει ο 18χρονος από την Καλαμάτα, φοβήθηκε και πυροβόλησε τα δύο θύματα, τα οποία στη συνέχεια με το φίλο του φόρτωσαν σε αγροτικό αυτοκίνητο και πέταξαν.

Video:

πηγή: tharrosnews.gr