ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βιβλική» καταστροφή στη Λακωνία – Στάχτη έγιναν 35 σπίτια

Μαίνεται η πύρινη κόλαση στη Νεάπολη Λακωνίας, η οποία επεκτείνεται σε μήκος 15 χιλιομέτρων.

 

Το μέτωπο πάνω από το χωριό Λάχι αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κινήθηκε παραλιακά, όπου και έσβησε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον κάμπο. Συνολικά κάηκαν 35 σπίτια στη ζώνη της νοτιοανατολικής Λακωνίας, ενώ απειλήθηκε και ένα βενζινάδικο.

Τιτάνιος αγώνας δόθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από κατοίκους και εθελοντές, προκειμένου να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη φωτιά που ήταν μία ανάσα από κατοικίες.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Φαρακλό, Λάχι και Μεσοχώρι, ενώ λίγο μετά τις 5 μ.μ, χρειάστηκε να εκκενωθεί και το κέντρο Υγείας της Νεάπολης. Οι περίπου 200 κάτοικοι του Αγίου Νικολάου φυγαδεύτηκαν με σκάφη και καΐκια από την παραλία.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές παραμένουν από το μεσημέρι στις επάλξεις προκειμένου να σώσουν ότι απέμεινε από την ολοκληρωτική καταστροφή στην οποία βυθίστηκε η Νεάπολη.

Για ανυπολόγιστη καταστροφή κάνουν λόγω οι ιθύνοντες εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Νεάπολη, ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά.