ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βλαστός: Γνωρίζω ποιος σκότωσε τα μέλη της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό την επομένη της δολοφονίας των μελών της ΧΑ, και τον ρώτησε αν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες. 

Το συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κατέθεσε ότι ο βαρυποινίτης απάντησε μεν ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, εντούτοις γνώριζε ποιος σκότωσε τους Φουντούλη και Καπελώνη, και μάλιστα ότι τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους την ώρα της επίθεσης ήταν δικά του. 

Επίσης, μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι ο Βλαστός παρακολουθούσε για να απαγάγει από το κέντρο της Αθηνάς υψηλόβαθμο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας. 
Σημειώνεται ότι τη δράση των μελών της συμμορίας, που δρούσε μέσα κι έξω από τις φυλακές, συνέθεταν μαφιόζικες επιθέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς, τοποθετήσεις βομβών, εκβιασμοί και σωρεία εγκληματικών ενεργειών. 

Βαρυποινίτες, κρατούμενοι για τρομοκρατική δράση, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και δεκάδες άλλοι φέρονται να εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που αριθμεί συνολικά 37 μέλη. Από την ογκωδέστατη δικογραφία προκύπτουν αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της συμμορίας.
 

πηγή: skai.gr