3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» από Έλληνα μηχανικό συνεργάτη του Καλατράβα για το χαμένο εγχειρίδιο! «Μπορούσαν να μου το ζητήσουν» 

Απαντήσεις σε πολλά από όσα ακούγονται γύρω από την υπόθεση του ΟΑΚΑ έδωσε ο Φαίδων Καρυδάκης, μηχανικός-συνεργάτης του αρχιτέκτονα Καλατράβα.

Ο Φαίδων Καρυδάκης, πολιτικός μηχανικός που συμμετείχε σε διεθνή επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει να ελέγξει και να εγκρίνει την αρχική μελέτη Καλατράβα, αποκάλυψε, μιλώντας στο Star, ότι το αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης των στεγάστρων, το οποίο είχε χαθεί, «μπορούσαν να το ζητήσουν από εμένα».

Όπως ανέφερε όσα ακούγονται για το χαμένο εγχειρίδιο είναι «αστεία πράγματα».

«Μπορούσαν να το ζητήσουν το εγχειρίδιο από εμένα ή τον Καλατράβα, εγώ το είχα» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για μεγάλο κόστος που δεν διατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη συντήρησή του.

«Είδα τη φυσιολογική φθορά του χρόνου, η οποία απαιτούσε κάποια λογική συντήρηση, κάποιον λογικό έλεγχο, όπως προβλέπεται. Για να γίνουν ήθελαν ειδικές τεχνικές και χρειαζόταν ένα μεγάλο κόστος, που δεν είχε διατεθεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ», είπε ο κ. Καρυδάκης.

«Δεν καλύπτονται από πολεοδομικούς κανονισμούς. Η στατική του επάρκεια είναι κάτι άλλο, καλύπτεται από άλλους κανονισμούς και τηρήθηκαν πλήρως», υπογράμμισε.