slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Βόμβα» Μόσιαλου για τοπικά lockdown!

Ο Ηλίας Μόσιαλος επεσήμανε πως το 10-20% των κρουσμάτων στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή είναι της μετάλλαξης Όμικρον και είναι θέμα λίγων εβδομάδων η επικράτησή της, προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και «με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ένταση της πανδημίας το χρονικό διάστημα της λήψης των μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί».

«Αν δούμε ότι έχουμε ηπιότερη εκδοχή, τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και μη μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας προφανώς το χρονοδιάγραμμα αλλάζει» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεν αποκλείει μέσα στον Ιανουάριο και την λήψη ακόμη πιο δύσκολων μέτρων από αυτών που έχουν ανακοινωθεί «πάντα όμως με σύνεση». «Θα μπορούσε να γίνει τοπικό λοκντάουν παραδείγματος χάριν εάν χρειαστεί κάπου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσουμε  τεράστιο πανδημικό κύμα  και θα πρέπει όλοι και όλες να κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να μην έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες απώλειες στη χώρα μας.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις μετά τη χιουμοριστική ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που απεικόνιζε την Παναγία να φορά μάσκα επάνω σε ένα γαϊδουράκι και τον Ιωσήφ.

«Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους» τόνισε.

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ