3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» Θωμαΐδη: 10.000 κρούσματα τη μέρα τον Σεπτέμβριο αν δεν κάνουν όλοι το εμβόλιο!

Τρομακτική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη, ότι αν δεν εμβολιαστούν όλοι κατά του κορωνοϊού από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε 10.000 κρούσματα. «Με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου θα υπάρξει μια περαιτέρω διάδοση της πανδημίας στην Αττική, που μπορεί να κορυφωθεί στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου και θα επιφέρει πίεση στο Σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ επεσήμανε ακόμη πως εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, όπως λένε αρκετοί επιστήμονες. «Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μην δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Κάλεσε τους συμπολίτες μας να κάνουν έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού – όσοι περισσότεροι μπορούν, ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία που θα επιτρέψει να μην έχουμε τόσες πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Μερικοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης», επανέλαβε ο κ. Θωμαΐδης.