ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βορίδης: Δεν συζητείται κανένα μέτρο που θα επηρεάζει τους εμβολιασμένους!

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά καθώς από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, το 80 με 85% είναι ανεμβολίαστοι» επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για γενικευμένο lockdown, λόγω του ότι δεν συζητείται κανένα μέτρο που να επηρεάζει τους εμβολιασμένους.

«Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε», διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σούπερ μάρκετ.

«Τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι», τόνισε.

Εξήγησε ότι υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι.

«Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

Όπως σημείωσε πάντως, το κυλιόμενο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων είναι γενικευμένο μέτρο. «Από 7, 8, 9 και θέμα βούλησης των εργαζομένων σπάει ανά μισάωρο και γίνεται τώρα ομαδοποίηση» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.