ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης: Έρχεται νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Για παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο ήδη η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μια σειρά μέτρων όπως η επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας ή οποία έχει φτάσει ήδη τα 2 δις ευρώ, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την συνεπακόλουθη ακρίβεια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε παράλληλα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες του Πρωθυπουργού στο μέτωπο της ακρίβειας, ξεκινώντας από το γεγονός ότι έθεσε το θέμα στην Ε.Ε ζητώντας μια συνολική αντιμετώπιση.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχουν δυο αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά ένας εισβολέας σε ανεξάρτητο κράτος».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι στην Ουκρανία «παραβιάζεται κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου» και δεν θα τελειώσει έτσι απλά με μια εκεχειρία. Συμπλήρωσε δε πως η Ουκρανία δεν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη ρωσική επιθετικότητα κι υπενθύμισε την επέμβαση στην Κριμαία το 2014.