ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή: Αποδέσμευση 1.002 αστυνομικών έως το τέλος του μήνα

Τα στοιχεία είχε αιτηθεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή πόσο κόστισε η φύλαξη επωνύμων την τελευταία πενταετία, πόσα και ποια ήταν τα προστατευόμενα από την αστυνομία πρόσωπα στην Ελλάδα και πόσοι από αυτούς συνεχίζουν να προστατεύονται από την Αστυνομία μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την απόσυρση αστυνομικών από την φύλαξη VIP προσώπων.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος παρέθετε στο κείμενο της ερώτησής του ονόματα που «απολάμβαναν προστασίας», μέχρι τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Ονόματα κυρίως δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθολογική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και την εξοικονόμηση τεχνικών μέσων, προκειμένου να διατεθούν στην αστυνόμευση, κατά το χρονικό διάστημα από 22.01.2015 έως και 26.3.2015, αποδεσμεύτηκαν συνολικά

1.002 αστυνομικοί,
115 αυτοκίνητα και
57 δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των φυσικών προσώπων, τα μέτρα προστασίας που παρέχονται, καθώς και τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται προς τούτο, ο κ. Πανούσης ενημερώνει ότι αυτά μεταβάλλονται διαρκώς, ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στοιχεία τα οποία «για ευνόητους λόγους ασφαλείας δεν είναι ανακοινώσιμα, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: