ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βράζουν» οι απόστρατοι με την κυβέρνηση

Πυρ και μανία είναι οι απόστρατοι των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, δηλαδή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (EAAΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) μετά από ένα έγγραφο που έφτασε στα χέρια τους.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Πρόκειται για έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο έχει ανάψει φωτιές στους Απόστρατους αφού, αντίθετα από τις διαβεβαιώσεις που, όπως τονίζουν, είχαν λάβει, τους εξαιρεί από την χρηματοδότηση του άρθρου 102 ν. 4387/2016 προβλέποντας, όπως αναφέρουν, την χρηματοδότηση μόνο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών ως συνταξιουχικής οργάνωσης.

Από την πλευρά της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ο πρόεδρος της, Βασίλης Ροζής, κάνει λόγο για ανεπίτρεπτο αποκλεισμό των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ και βάζει το ερώτημα αν απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι ο μαρασμός των Ενώσεων προαναγγέλοντας πως οι Ενώσεις δεν θα μείνουν παθητικοί δέκτες των εξελίξεων αλλά θα αντιδράσουν με τρόπο που σύντομα θα ανακοινώσουν.

Σημειώνεται πως οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν εκτιμήσει πως με την κράτηση από όλους τους συνταξιούχους 0,20 ευρώ μηνιαίως για ενίσχυση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων , (εξαιρουμένων των συνταξιούχων που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να υποστούν την κράτηση αυτή) την οποία προβλέπει το άρθρο 102 οι εισφορές των αποστράτων και των ορφανικών οικογενειών μπορούν να φτάσουν τα 360.000 ευρώ ετησίως.