ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της η 9χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Νίκαια

brethke-to-9xrono

Βρέθηκε η 9χρονη που είχε εξαφανιστεί το πρωί του Σαββάτου από την περιοχή της Νίκαιας και είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου, η έγκαιρη κινητοποίηση των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών για μία ακόμα φορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άμεση εύρεση του παιδιού. Η ανήλικη βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της χάρη στην εξειδικευμένη παρέμβαση της Ομάδας Δίας της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη στιγμή της εξαφάνισης του παιδιού αλλά και κατά την εύρεσή του, ψυχολόγος βρίσκεται στο πλευρό της ανήλικης και της οικογένειάς της, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΗΞΗΣ AMBER ALERT

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΝΗΛΙΚΗ ΛΕΚΚΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 9 ΕΤΩΝ

Στις 27/09/2014 βρέθηκε η Λεκκάκου Χριστίνα, 9 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί το πρωί από την περιοχή της Νίκαιας και είναι καλά στην υγεία της.

Η έγκαιρη κινητοποίηση των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών για μία ακόμα φορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άμεση εύρεση του παιδιού. Η ανήλικη βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της χάρη στην εξειδικευμένη παρέμβαση της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε κοντά στην οικογένεια κατά τη διάρκεια αναζήτησης της ανήλικης με την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» που διαθέτει και η οποία στελεχώνεται από εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σκυλιά.

Από τη στιγμή της εξαφάνισης του παιδιού αλλά και κατά την εύρεσή του, Ψυχολόγος του Συλλόγου βρίσκεται στο πλευρό της Χριστίνας και της οικογένειάς της, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της ανήλικης έπαιξε η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

● Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

● Είναι μέλος στο Missing Children Europe.

● Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 143 χώρες.

● Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

● Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

● Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

● Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

● Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.