Σε εξαιρετικά επιθετικό και καταγγελτικό τόνο παρουσιάζει το A Haber το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, στοχοποιώντας ευθέως την Ελλάδα και την ελληνική ακτοφυλακή, την οποία κατηγορεί για άμεση εμπλοκή στην τραγωδία.
Το κανάλι κάνει λόγο για «επανάληψη εγκληματικών πρακτικών στο Αιγαίο», υποστηρίζοντας ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει στο παρελθόν βυθίσει ή καταστρέψει βάρκες μεταναστών, οδηγώντας σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. «Τα ερωτηματικά και οι κατηγορίες στρέφονται για άλλη μία φορά προς την Ελλάδα», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, το A Haber παρουσιάζει την έκδοση NAVTEX και την κινητοποίηση ελικοπτέρων, πολεμικών πλοίων και περιπολικών σκαφών ως ένδειξη σοβαρότητας του περιστατικού, αφήνοντας ωστόσο αιχμές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να ελέγξει τις εντυπώσεις μετά την τραγωδία.
Το ρεπορτάζ κλείνει με σκληρή κριτική, μεταφέροντας ότι μη κυβερνητικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη απαιτούν εξηγήσεις από την Ελλάδα, ενώ τονίζεται πως «η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή στη μέση της θάλασσας δεν μπορεί να συνεχιστεί», επιρρίπτοντας ξεκάθαρα ευθύνες στην ελληνική πλευρά.


