ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκαν την 23χρονη ΑμεΑ να κοιμάται σε καρέκλες καφετέρια στο Βόλο! Την έδιωξε η μητέρα της από το σπίτι

Σάλο έχει προκαλέσει το Βόλο η είδηση ότι μία μητέρα έδιωξε από το σπίτι την κόρη της, που βρέθηκε να κοιμάται στις καρέκλες καφετέριας!

Πρόκειται για μια 23χρονη κοπέλα με νοητική υστέρηση και, όπως παραδέχτηκε η μητέρα της σε αστυνομικούς, αιτία για τα όσα έγιναν, είναι ότι κουράστηκε και αποφάσισε να αδιαφορήσει για το σπλάχνο της. Η 23χρονη βρέθηκε να κοιμάται σε καρέκλες καφετέριας. Οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, με τους αστυνομικούς να της προσφέρουν ζεστό φαγητό και νερό.

Πιο αναλυτικά, στους δρόμους κυκλοφορούσε 23χρονη ΑμεΑ από τα Τρίκαλα, καθώς η 50χρονη μητέρα της, την έδιωξε από το σπίτι που έκαναν διακοπές στο Βόλο Η μητέρα συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.

Η οικογενειακή τραγωδία ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων με μια μητέρα να διώχνει από το σπίτι την 23χρονη ΑμεΑ κόρη της, μετά από καυγά και ψυχρά να απαντά, ότι δεν μπορεί πλέον να ζει μαζί της, καθώς όπως είπε κουράστηκε.

Το κορίτσι με νοητική στέρηση διώχθηκε στις 4 Αυγούστου μετά από καυγά, ενώ η μητέρα αρνείται ότι την έδιωξε αλλά δεν έκανε και κάτι να την κρατήσει. “Θα μπορούσε να επιστρέψει αν ήθελε”, είπε στους αστυνομικούς. Το νεαρό κορίτσι σε μια άγνωστη πόλη, περιφέρονταν στους δρόμους και κατέληξε να κοιμηθεί το ίδιο βράδυ στις καρέκλες καφετέριας στην παραλία της πόλης.

Την επόμενη ημέρα πήγε με τα πόδια μέχρι και την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και εξιστόρησε το τι είχε συμβεί ενώ ζήτησε να λάβει και τα φάρμακά της που είχε αφήσει σπίτι. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι ζει με τη μητέρα και τον σύντροφό της.

Η μητέρα της, σύμφωνα με πληροφορίες, διαχειρίζεται και τα οικονομικά και το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και εξετάστηκε από ψυχιάτρους, που έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλήθηκε ο θείος της που την παρέλαβε. Η μητέρα που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο να δικαστεί, ζήτησε να της οριστεί δικηγόρος και πήρε τριήμερη προθεσμία να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, με εντολή του εισαγγελέα, η 23χρονη κοπέλα έμεινε στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εκεί όπου οι αστυνομικοί της πρόσφεραν φαγητό και ζεστασιά.