3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρίσκουν συνέχεια πτώματα στο λατομείο της φρίκης! Πώς επέλεγε τα θύματα του ο υπολοχαγός serial –killer!

Με το πρώτο φως της ημέρας ξανάρχισαν την Κυριακή οι έρευνες στο φρεάτιο λατομείου στο Μιτσερού, όπου το Σάββατο  εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα γυναίκας, μετά την Marry Rose Tiburcio, η οποία ανευρέθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η άτυχη γυναίκα είχε εντοπιστεί σε κατάσταση σαπωνοποίησης, δεμένη και γυμνή. Γεγονός που δείχνει κοινά στοιχεία με τη δολοφονία της Marry Rose.

Οι Αρχές θα έχουν διπλό μέτωπο ερευνών, αφού πέρα από το φρεάτιο στο Μιτσερό, έρευνες αναμένεται να γίνουν και στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου ο 35χρονος ύποπτος για την υπόθεση είχε υποδείξει ως το χώρο που είχε θάψει την εξάχρονη κόρη της Marry Rose, η οποία παραμένει ακόμα άφαντη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο φρεάτιο λατομείου στο Μιτσερό έχει εντοπιστεί ακόμα ένα πτώμα, που φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και το οποίο, αναμένεται να ανασυρθεί, ενώ την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα στον υγρό τάφο.

Οι κυπριακές αρχές ανοίγουν τους φακέλους των ελλειπόντων προσώπων με έμφαση σε αυτές που μπορεί να είχαν διαδικτυακή παρουσία στην πλατφόρμα Badoo.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται, σε πρώτο στάδιο, σε γυναίκες που αγνοούνται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο. Στη σχετική λίστα της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός γυναικών.

Το προφίλ του «Ορέστη»

Ο υπολοχαγός περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είχε παντρευτεί και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από τις Φιλιππίνες, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με το όνομα «Ορέστης». Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει την φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, το οποίο άφησε στη συνέχεια ελεύθερο.

Ο δράστης των δολοφονιών επέλεγε όπως δείχνουν όλα αλλοδαπές που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Γνώριζε πως η εξαφάνιση τους δεν θα απασχολούσε ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αληθές. Η Marry Rose και η κόρη της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τον Μάιο του 2018 και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες το πτώμα της 38χρονης δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο εκ μέρους της αστυνομίας, η οποία πίστευε πως μάνα και κόρη έφυγαν από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως ο υπολοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», πριν λίγο καιρό είχε επικοινωνήσει με την μητέρα άλλης νεαρής από τις Φιλιππίνες που έχει εξαφανιστεί ισχυριζόμενος πως γνωρίζει ότι την κόρη της «την έφαγαν οι αρχές του κράτους». Επίσης είχε επικοινωνήσει με Κύπριο ο οποίος εκπροσωπεί τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς ζητώντας πληροφορίες για θέση εργασίας οικιακής βοηθού στη Πάφου ισχυριζόμενος ότι ενδιαφέρεται για κάποια φίλη του.