ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχερός και μουντός ο καιρός σήμερα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε εναλλαγές βροχής με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι στα πελάγη διατηρώντας τη θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα λίγο πιο δροσερά στα βόρεια και δυτικά. Στα ανατολικά και νότια της χώρας οι βροχές θα είναι ασθενέστερες.

Στη βόρεια, δυτική και κεντρική Ελλάδα θα έχουμε κατά τόπους πιο ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες, κυρίως από το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη, ενώ αναμένεται να πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη αναμένονται:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία νεφώσεις και βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς .
          
Στη Θεσσαλονίκη βροχή, πιο έντονη το βράδυ. Το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.
Στη δυτική Μακεδονία, και στο εσωτερικό της Ηπείρου βροχές με καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το βράδυ. Η θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς και οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι ασθενείς. 
 
Στη Πάτρα και το Πύργο ασθενείς βροχές το βράδυ. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.
Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα  και ο υδράργυρος μέχρι τους 16 βαθμούς.

Στη Κρήτη παροδικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές στα δυτικά το πρωί. Δυτικοί άνεμοι μέχρι τα 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 11 έως 20 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις, τοπικά ασθενείς βροχές και ομίχλη. Ασθενείς άνεμοι και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και Στερεά Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς. 

Στην Αττική βροχερός καιρός. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.