ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχές και καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Αναλυτική ο καιρός: 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονιά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700-800 μετρά). Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις νότιες παράκτιες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν με καταιγίδες κυρίως στα νότια, οπού πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μετρά). Από το βράδυ τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, όμως από το βράδυ στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν ξανά.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 29-01-2015

Καιρός: στα βορειοδυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και χιονιά στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλασσιά και παράκτια τμήματα, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν.

Ανεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στην υπόλοιπη χωρά νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές, που από το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα γύρω ορεινά, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ