ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχή προστίμων σε αστυνομικούς από τους αξιωματικούς τους στην Πάτρα!

astynomia_patra

Χάσμα στις υπηρεσιακές σχέσεις αστυνομικών υπαλλήλων με ανώτερους αξιωματικού έχει προκαλέσει  η επιβολή από τους τελευταίους εξαντλητικών  προστίμων τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οικογένειες ένστολων αφού αυτά τα χρήματα κρατούνται από τον ήδη «πετσοκομμένο» μισθό τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ,τα πρόστιμα επιβάλλονται άνευ λόγου και αφορμής, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στις τάξεις των αστυνομικών, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανεπίτρεπτες καταστάσεις, που παραπέμπουν ως προς την μεθοδολογία τους στην εποχή της …βασιλικής χωροφυλακής.

Αποκορύφωμα των όσων συμβαίνουν στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. δυο περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές ανώτερους αξιωματικούς και θύματα αστυνομικούς υπαλλήλους.

Στην πρώτη περίπτωση αξιωματικός επέβαλε πρόστιμο σε αστυνομικό  επειδή στο γραφείο του το οποίο είχε μεταφερθεί  από άλλο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν πρόσφατα δεν υπήρχε φαξ.

Να σημειωθεί πως την ευθύνη για την  προμήθεια και εγκατάσταση συσκευής φαξ έχει η υπηρεσία και όχι το προσωπικό . Ακόμα κι΄ αν παρακάμψει  κάποιος αυτές τις δυο παραμέτρους δεν μπορεί  παρά να αναζητήσει εξηγήσεις από την τοπική ηγεσία, για το τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς ο αξιωματικός που επέβαλε το πρόστιμο ήθελε να του στείλουν φάξ σε υπηρεσία της Αθήνας, που αφορούσε σε προσωπική του υπόθεση!!!

Ο αστυνομικός  στον οποίο επεβλήθη το πρόστιμο ύψους 100 ευρώ (λαμβάνει μισθό 700 ευρώ)  αποτελεί υπόδειγμα καθώς με δικά του χρήματα είχε εγκατασταθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής στην υπηρεσία που έχει τοποθετηθεί, ενώ επίσης με δικά του χρήματα είχε βαφτεί το γραφείο.

Σε άλλη περίπτωση, προϊστάμενος υπηρεσίας επέβαλε πρόστιμο σε αστυνομικό, ο οποίος είχε πάρει άδεια απουσίας δύο ωρών από την υπηρεσία του  για σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα , αλλά χρειάστηκε να μεταφέρει το ανήλικο παιδί του με υψηλό πυρετό και σπασμούς στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει νωρίτερα από την ώρα που άρχιζε η άδειά του.

Παρόλο που αναζήτησε τον προϊστάμενό του και αφού δεν κατέστη δυνατόν να τον βρει, απευθύνθηκε στον επικεφαλής του γραφείου του, ο οποίος και του επέτρεψε να φύγει, αλλά ο  προϊστάμενος του επέβαλε πρόστιμο για αδικαιολόγητη απουσία.

Μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αχαΐας, αναφερόμενοι στο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στη αστυνομική Διεύθυνση, κάνουν λόγο για συμπεριφορές που παραπέμπουν περισσότερο σε ένοπλες δυνάμεις και στρατόπεδα νεοσυλλέκτων παρά σε Ελληνική Αστυνομία.

πηγή : patrastimes.gr