ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Πέθανε η 19χρονη που παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τρίτης 12/12 η 19χρονη από τον Π. Ζυγό της Ξάνθης, η οποία νοσηλευόταν σοβαρά τραυματισμένη στη ΜΕΘ, στο Νοσοκομείο της Καβάλας, μετά την παράσυρσή της από όχημα που οδηγούσε αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η άτυχη 19χρονη αφότου παρασύρθηκε από το όχημα το απόγευμα της Τετάρτης 6/12 μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ άμεσα κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για διακομιδή στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία εντόπισε τον οδηγό, όταν ο αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό (συμβατικό) όχημα της ΕΛΑΣ παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του στην ΑΔ Ξάνθης να οδηγηθούν γρήγορα στα πραγματικά περιστατικά, αλλά και στο όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Έτσι ο 34χρονος αστυνομικός ομολόγησε, ότι ήταν ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα και κρατείται στην ΑΔ Ξάνθης. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης θα αντιμετώπιζε μικρότερες ποινές – ποινικές και πειθαρχικές – αν από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει το περιστατικό.