ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ξεκινά η παραγωγή Sputnik V στη Σερβία

Ξεκινά και επίσημα η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V στη Σερβία, ανακοίνωσε το RDIF.
Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Torlak της Σερβίας, σύμφωνα με το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας την Τετάρτη.
«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και το Ινστιτούτο Ιολογίας, Εμβολίων και Ορών Torlak ανακοινώνουν την έναρξη της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού στη Σερβία» αναφέρει η δήλωση.
Το εμβόλιο θα μπορούσε αργότερα να εξαχθεί σε άλλες χώρες της περιοχής, σημείωσε το RDIF.

«Η Σερβία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που άρχισε να παράγει το ρωσικό εμβόλιο. Από τις αρχές του έτους, το Sputnik V χρησιμοποιείται ενεργά για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας και η κλίμακα του εμβολιασμού μπορεί να αυξηθεί σημαντικά χάρη στην έναρξη της τοπικής παραγωγής» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF Κίριλ Ντμιτρίεφ.
Προπαραγγελία στη Γαλλία
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής ανακοίνωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τη ρωσική πρεσβεία σχετικά με το Sputnik V και περιμένει και την έγκριση του ΕΜΑ.

Στη συνέχεια έκανε γνωστή την προπαραγγελία 500.000 δόσεων και ανακοίνωσε ότι είχε προειδοποιήσει το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την πρωτοβουλία του με τους Ρώσους.