slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ξεκίνησαν έλεγχοι στα διόδια! Ποιες δικαιολογίες επιστρατεύουν οι οδηγοί! Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς!

Με εντατικούς ελέγχους, drones και μπλόκα σε κεντρικού οδικούς άξονες, η ΕΛ.ΑΣ θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις εξορμήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα εν όψει του Πάσχα.

Το επόμενο δεκαήμερο οι έλεγχοι από την αστυνομία αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί, με τα μέτρα που θα λάβει να θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό το περσινό Πάσχα.

Θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής και θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις κατά τόπους Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις όπως ανέφερε στο iefimerida.gr υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.

Δεν θα επιτραπεί να βγουν εκτός Νομού οδηγοί χωρίς ξεκάθαρους λόγους (υγείας, αγροτικές εργασίες κτλ), ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δώσουν ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης προκειμένου να ξεφύγουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι έλεγχοι στα διόδια έχουν ήδη εντατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN η παρουσία της Αστυνομίας είναι μεγάλη και ήδη στα διόδια της Ελευσίνας ανάγκασαν κάποιους οδηγούς να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Κάποιοι βρήκαν απίστευτες δικαιολογίες για να φύγουν από την πόλη, όπως το ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής. Θυμίζουμε πως σε αυτή την περίπτωση η τοπική αστυνομική αρχή πρέπει να τους στείλει έγγραφο που να επιβεβαιώνει την κλοπή για να μπορούν να μετακινηθούν.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN