ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τους υγειονομικούς να κάνουν λόγο για ένα μεγάλο βήμα της επιστήμης και να καλούν τους πολίτες να το δεχτούν και να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Λευτέρη Μαρκάκη, το νέο έτος ξεκίνησε στο Ρέθυμνο με τους εμβολιασμούς του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, «καθιστώντας έτσι το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου το σημείο εκκίνησης και σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα του νομού μας». «Απαιτεί τον συντονισμό πάρα πολλών υπηρεσιών και φορέων… Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να θεωρούμε σήμερα δεδομένο, κάτι που λίγο καιρό πριν φάνταζε αρκετά μακρινό», πρόσθεσε για τον εμβολιασμό.

Η πρώτη που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ήταν το μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και υπεύθυνη των δύο Εμβολιαστικών Κέντρων του νοσοκομείου, Αποστολία Σαλβαράκη, η οποία δήλωσε πως «τιμητικά σήμερα ήμουν η πρώτη που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο μας. Στα μάτια τα δικά μου εμβολιάστηκε όλο το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, που τόσους μήνες αγωνιστήκαμε με τον αόρατο εχθρό που έχει πάρει τις ζωές μας. Προτρέπω όλους τους πολίτες του νόμου να συμμετέχουν στον εμβολιασμό για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας».

Έως τις 20 Ιανουαρίου προβλέπεται να έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί στο Ρέθυμνο και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβει το νοσοκομείο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους πολίτες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου.