ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο για τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής 

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ενός από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Το έργο, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.250.000 €, υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Κατά την ολοκλήρωσή του προβλέπεται η ανάπτυξη 19 αγωγών ομβρίων μήκους 6,7 χλμ και κατασκευάζεται δυτικά του Κηφισού, στη διασταύρωση των Λεωφόρων Θηβών -Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη.

Για την υλοποίησή του στις αρχές Απριλίου 2022 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε υπογράψει σχετική σύμβαση παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, της Γενικής Διευθύντριας Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη και υπηρεσιακών στελεχών.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι ακόμη ένα σημαντικό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

«Το αντιπλημμυρικό έργο στη Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη επιλύει προβλήματα δεκαετιών και ενισχύει την ασφάλεια των κατοίκων. Σταθερή βούληση και προτεραιότητά  μας παραμένει η θωράκιση των περιοχών της Αττικής και η ασφάλεια των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με συνέπεια και υπευθυνότητα προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών. Η συνεργασία μας με τον κ. Ιωακειμίδη, όπως και με το σύνολο των δημάρχων της Αττικής είναι στενή και καθημερινή με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της Αττικής και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης με αφορμή την έναρξη του έργου επισημαίνει:

«Ένα πάγιο αίτημα εδώ και αρκετές δεκαετίες γίνεται πραγματικότητα. Ο Δήμος μας έχει ταλαιπωρηθεί σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων με σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και κατοικίες. Τα προβλήματα αυτά συσσωρεύονταν δημιουργώντας πλέον δραματικές και επικίνδυνες καταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου που θα καλύψουν το κόστος κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου με ιδίους πόρους της Περιφέρειας. Καλώ τους συνδημότες μου να δείξουν κατανόηση για τις όποιες ενοχλήσεις μπορεί να προκληθούν στους δρόμους από τις εργασίες αυτού του έργου προκειμένου η πόλη να εξακολουθήσει να έχει μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης».

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η περιοχή που θα κατασκευαστεί βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής, δυτικά του ποταμού Κηφισού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.