ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπά ο 54χρονος που μπήκε άδικα φυλακή: «’Έχω καταστραφεί από κάθε άποψη»

Συγκλονίζει ο 54χρονος, ο οποίος πέρασε 9 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Η απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 43χρονης μητέρας στην Κω, ήρθε αφού βρέθηκε ο άνθρωπος που την κατακρεούργησε. Πρόκειται για έναν Πακιστανό που ομολόγησε την πράξη του αφού τον έπιασαν για κλοπή στη Γερμανία.

Ο πρώην σύντροφος του θύματος πλέον δικαιώνεται. Αποδείχθηκε κάτι που φώναζε από την αρχή με όλη τη δύναμη της ψυχής του: πως φυλακίστηκε άδικα για τον θάνατό της 43χρονης συντρόφου του.

«Δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ θα ήθελα να καθαρίσει το όνομά μου. Των παιδιών μου, των δικών μου. Δεν είναι εύκολο πράγμα να σε κατηγορούν για δολοφόνο. Τώρα που έμαθα τι έγινε, είναι απόλυτη δικαίωση. Κάθε χρόνο είχα δικαστήρια. Έχω καταστραφεί από κάθε άποψη. Έλεγα πάντα πως δεν είμαι δολοφόνος. Δεν μπορούσα να κάνω τέτοια πράξη. Δεν νομίζω να είναι ρατσιστικό το θέμα, ήταν ένας φόνος που έπρεπε να βρεθεί ο δολοφόνος», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Tlive του ALPHA ο 54χρονος Γιάννης, που είχε κατηγορηθεί για τη στυγερή δολοφονία της 43χρονης το 2014.

Από την αρχή το φώναζα, ότι στο σπίτι υπήρχαν χίλια δυο αποτυπώματα.

Από τη στενοχώρια του ο 54χρονος στη φυλακή αντιμετώπισε και καρδιακά προβλήματα. Παρόλα αυτά στέκεται δυνατός και εργάζεται πάλι στην ίδια δουλειά, καθώς ο εργοδότης του όλα αυτά τα χρόνια τον πίστευε και τον είχε στηρίξει.

«Επέστρεψα στο ίδιο εργοστάσιο που δούλευα. Οι συνάδελφοι είναι πάντα δίπλα μου, είναι σαν οικογένεια» είπε συγκινημένος ο 54χρονος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 43χρονη μητέρα τριών παιδιών από τη Ρουμανία, τον Απρίλιο του 2014 εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στην μπανιέρα του σπιτιού της. Ήταν γυμνή και έφερε τραύματα από μαχαίρι.

Ο 54χρονος σύντροφός της είχε επιστρέψει στο σπίτι, λίγα λεπτά αφότου οι γείτονες άκουσαν την 43χρονη μητέρα τριών παιδιών να φωνάζει. Ο εργοδότης του, είχε βεβαιώσει πως ο κ. Γιάννης είχε πάει κανονικά στη δουλειά του κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το βιντεοληπτικό υλικό, από κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή.

Συγκλονίζει ο 54χρονος, ο οποίος πέρασε 9 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Η απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 43χρονης στην Κω

Παρόλα αυτά, ο 54χρονος φυλακίστηκε. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, ο δολοφόνος βρέθηκε στη Γερμανία. Πρόκειται για έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθη για κλοπή. Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμά του, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι αυτός ήταν εκείνος που σκότωσε τη 43χρονη μητέρα. Ο δράστης έμενε στην ίδια πολυκατοικία με την άτυχη μητέρα, στον επάνω όροφο.

Ο 54χρονος που βρισκόταν άδικα στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, κατόπιν όμοιας εισήγησης του Εισαγγελέα της έδρας και σε ικανοποίηση αιτήσεως αναστολής της ποινής του.

Στις 6 Νοεμβρίου αναμένεται να δικαστεί ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όμως, τελικά με την τροπή που πήραν τα πράγματα η δικαίωση ήρθε νωρίτερα.