3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασμα-σόου Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου! «Να πάει στο διάολο η κατηγορουμένη!»

Για υπόνοιες μεροληψίας ζητεί την εξαίρεση της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας σε υψηλούς τόνους ανέπτυξε επτά λόγους για τους οποίους η κατηγορούμενη θεωρεί ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έχει επιτελέσει με αμεροληψία το καθήκον της, δηλαδή, όπως είπε «προέβη σε συμπεριφορές που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία της».

Κυρίαρχος λόγος για τον οποίο ζητείται η εξαίρεση της προέδρου είναι η μη κλήση εκ νέου στο δικαστήριο του καθηγητή τοξικολογίας Νικόλαου Ράικου, προκειμένου να εξεταστεί από τον Αλέξη Κούγια.

«Είναι πρωτοφανές να βγαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες απορριπτικές αποφάσεις», είπε έντονα φορτισμένος ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: «Η κα κατηγορουμένη έχει στερηθεί το δικαίωμα στον σημαντικότερο μάρτυρα. Δηλαδή να υπάρχει χρονοδιακόπτης; Θα ταλαιπωρηθεί να έρθει ξανά ο καθηγητής; Είναι δυνατόν να σας λέει ο συνήγορος ότι πρέπει να αποχωρήσει γιατί κάνει θεραπεία κι εσείς να μην ξανακαλείτε το μάρτυρα σε επόμενη δικάσιμο; Είναι απαράδεκτος και ανήθικος αυτός ο τρόπος. Τολμώ να το πω, να μην σας τύχει.

Θα στερηθεί η κατηγορουμένη το δικαίωμα σε σωστές ερωτήσεις επειδή δεν τις έκανε η πρόεδρος; Να πάει στο διάολο η κα κατηγορουμένη, εδώ μιλάμε για την ίδια τη δικαιοσύνη. Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου… Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωινάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».

Μεταξύ των άλλων λόγων που η Ρούλα Πισπιρίγκου στρέφεται κατά της προέδρου είναι η απόρριψη άλλων αιτημάτων, όπως της κλήτευσης εκ νέου άλλων μαρτύρων ιατρών και άλλων επιστημόνων, όπως του Ι. Παπαγιάννη και Περ. Μακρυθανάση, ενώ αφιέρωσε «δυσανάλογο» χρόνο στη εξέταση των νοσηλευτριών.

«Ρωτούσε αν ήταν ψύχραιμη η κατηγορούμενη ή εκδηλωτική και εάν η κατάληξη της ασθενούς ήταν αιφνίδια ή αναμενόμενη. Ρωτούσε για ιατρικά θέματα, αν είναι δυνατόν να ρωτάς νοσοκόμες επί 15 συνεδριάσεις, ενώ στερήθηκε η κα κατηγορούμενη τις ερωτήσεις Ράικου, Παπαγιάννη, Μακρυθανάση;»

Επιπλέον ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η πρόεδρος δεν μερίμνησε έγκαιρα για την προσκομιδή του σάκου αναζωογόνησης. «Θα έπρεπε να αποφασίσει εξ αρχής και να αναβάλει ή να διακόψει τη δίκη», υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας επί του παραδεκτού της αίτησης εξαίρεσης.