ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Υφυπουργός Παιδείας: Το φαινόμενο των καταλήψεων θα ατονήσει

Οι καταλήψεις στα σχολεία είναι ένα φαινόμενο που θα ατονήσει είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προσθέτοντας πως «η κατάληψη δεν είναι απάντηση και ποτέ δε μπορεί να είναι απάντηση».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται έξω από τα σχολεία, στελέχη εκπαίδευσης μαζί με τους διευθυντές των σχολείων και το σύλλογο διδασκόντων και συζητούν με τα παιδιά για τα ζητήματα που αφορούν στη σχολική ζωή.

Στη συνέχεια μιλώντας για τα όσα ζητάνε παιδιά και γονείς είπε ότι υπάρχουν αιτήματα για το σπάσιμο τμημάτων, ωστόσο αυτό είναι πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών.

«Αυτή τη στιγμή πλήττεται ο πιο οικονομικά αδύναμος», τόνισε η κα Ζαχαράκη.

Σχετικά με το ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών, η υφυπουργός είπε πως το να μπορέσουν να προσληφθούν τόσος νωρίς οι 30 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αυτή η δουλειά, οι πιστώσεις είναι δουλειά μηνών.

Όσον αφορά στα επόμενα σχέδια του υπουργείου για τα σχολεία, είπε πως διευρύνεται το ολοήμερο προς διευκόλυνση των γονέων, ενώ την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για 3μηνιαίες συμβάσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών.

Επίσης, αρχές Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν τα κενά όπου κι αν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, τόνισε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν αν γίνει lockdown, όπως είπε και ο πρωθυπουργός.