ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών η καθηγήτρια Λινού – «Έχουμε ασφαλή εμβόλια από τα 12 έτη και μετά»

Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, επισημαίνοντας πως «είναι βέβαιο ότι έχουμε ασφαλή εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», ενώ οι μελέτες συνεχίζονται και θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη μεγαλύτερα των 6 μηνών.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε πως πρέπει «να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας».

Η κ. Λινού αναφέρθηκε και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, χαρακτηρίζοντάς τον «δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σχολίασε η καθηγήτρια και υπογράμμισε πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».