ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερωρίες ληστειών από «εργατική» σπείρα

Οι τρεις αυτοί νεαροί είχαν πολύ όρεξη για δουλειά…

Μόνο που δουλειά για εκείνους ήταν οι ληστείες και έτσι, σε δέκα μόλις μέρες κατάφεραν να διαρρήξουν ή να αποπειραθούν να διαρρήξουν 22 καταστήματα στην Καλαμάτα.

Οι τρεις νεαροί Έλληνες 18, 22 και 27 χρόνων, που για τις μετακινήσεις τους από τον ένα στόχο στον άλλο είχαν κλέψει και τέσσερα μοτοποδήλατα ξεκίνησαν τη δράση τους στις 24 Νοεμβρίου και από τότε είχαν εισβάλει σε 15 καταστήματα, ενώ είχαν διαπράξει και επτά απόπειρες διάρρηξης.

Από τα μαγαζιά που «άνοιξαν» είχαν αρπάξει μετρητά, φορητούς  υπολογιστές, κινητά και άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι όπου κατοιούν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Από τους τρεις νεαρούς, συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. μόνο ο 18χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, η οποία περιλαμβάνει τους δύο συνεργούς του. Η έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.