3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπήρχαν παράνομα φιάλες υγραερίου στα βαγόνια του μοιραίου τρένου; Τα σενάρια για την ανεξήγητα μεγάλη έκρηξη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη μπαίνει στο κάδρο των ερευνών, καθώς φαίνεται ότι σχηματίζεται ένα μανιτάρι φωτιάς, από έκρηξη η οποία δεν οφείλεται μόνο στη σύγκρουση καθώς αν και ήταν σφοδρή δεν δικαιολογεί αυτήν την εικόνα.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν δύο παράγοντες που θα ήταν ικανοί να προκαλέσουν την έκρηξη.

Ο πρώτος παράγοντας αφορά στις πολύ μεγάλες ποσότητες λαδιού μέσα σε μεγάλα δοχεία που βρίσκονται στις ψήκτρες, τα οποία δοχεία είναι υπό πίεση και χρησιμοποιούνται για το σύστημα πέδησης των τρένων ενώ ο δεύτερος παράγοντας αφορά στους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειες που τροφοδοτούν το τρένα με ρεύμα.

Αυτό που θα ερευνηθεί ωστόσο, είναι και η ύπαρξη φιαλών υγραερίου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την μεγάλη έκρηξη και λόγω των θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, να εξαϋλώθηκαν. Αυτό το σενάριο μπαίνει στο κάδρο, έπειτα από τον εντοπισμό δύο ακέραιων φιαλών.

Με βάση συγκεκριμένη ΚΥΑ, μπορούν να φορτωθούν φιάλες, όμως υπό προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων είναι να βρίσκονται στους αποθηκευτικούς χώρους και όχι σε βαγόνια με επιβάτες.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ