ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο φωτιά στην Εύβοια – Πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα από τις συνεχόμενες πυρκαγιές σε όλην την επικράτεια. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, ανάμεσα σε Στύρα και Νέα Στύρα, στην περιοχή Κεφάλα, στην Εύβοια. Η φωτιά, που έχει τεθεί υπό έλεγχο, βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής Καρύστου, εθελοντές των Νέων Στύρων και φτάνουν και πυροσβεστικά οχήματα από το Αλιβέρι και την Χαλκίδα.

svg%3E

Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο:

Επίσης, φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στο Σκοπό της Ζακύνθου. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο. Συγκεκριμένα, επί τόπου βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ επιχειρούν και τέσσερα PZL. Την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής Ζακύνθου, Χρήστος Καλογερόπουλος. svg%3E

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκάλεσε και η φωτιά που ξέσπασε στις 15:35 στο Άγιον Όρος και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η φωτιά καίει δασική έκταση σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, στο ακρωτήριο Αράπης, στα βορειοανατολικά σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας, στην πλευρά του Στρυμωνικού Κόλπου. Οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από το κοντινότερο μοναστήρι ή σκήτη, ωστόσο, λόγω του ιδιαιτέρως δύσβατου του εδάφους είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν την περιοχή χερσαία τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας  και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα. Επιχειρούν τρία Canadair και ένα ελικόπτερο, 59 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα.