ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σκόπελο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί, μετά από ολονύχτιες προσπάθειες, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη Σκόπελο και απείλησε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Από το πρωί επιχειρούν, για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που με συνεχείς ρίψεις νερού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά και να την περιορίσουν, σε συνδυασμό με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έδιναν μάχη με τη φωτιά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η φωτιά είχε δύο μεγάλα μέτωπα και κατευθυνόταν προς τον Αγνώντα καίγοντας πευκοδάση και απειλώντας να επεκταθεί και προς το εσωτερικό του νησιού.

Σχετικά με φήμες ότι η φωτιά στο νησί ξεκίνησε από αμέλεια μιας παρέας νεαρών που βρισκόταν στην παραλία, προς το παρόν επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, παρά το γεγονός ότι ένας νεαρός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, με ελαφρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, τα ονόματα των νεαρών που αποτελούσαν τη συντροφιά είναι γνωστά και από το ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής θα αποδειχθεί αν ευσταθούν οι φήμες ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι, έστω και από αμέλεια ή ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Πηγή: iefimerida.gr