3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Αττική – Σε εξέλιξη στα Ιωάννινα  

Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο και Μέγαρα στην  Αττική, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μέτωπο στην Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο ξέσπασε πίσω από το Δημοτικό στάδιο, σε περιοχή με ξερά χόρτα, λάστιχα και σκουπίδια. Αρχικά κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 3 Ε/Π. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα που κατάφεραν γρήγορα να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε κατοικημένη περιοχή, στις 13:15 στον οικισμό Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα. Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, έκαψε χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή ήταν εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 τμήμα πεζοπόρο καθώς και δύο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων. Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 PZL και ένα ελικόπτερο.