ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι περισσότερες από τις πυρκαγιές

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι περισσότερες από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε διάφορα σημεία της χώρας. Σε εξέλιξη παραμένουν οι πύρινες εστίες σε Θάσο, Κιλελέρ και Καστοριά.

Στη Θάσο, η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Κλεισίδι στην Ποταμιά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. 52 πυροσβέστες με 11 οχήματα μάχονται με τις φλόγες σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Καλό Νερό του Κιλελέρ, στη Λάρισα και σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από σιτοκαλαμιές. Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες, με πεζοπόρα τμήματα και ανάλογο αριθμό οχημάτων.

Yπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα, σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κρηστώνη του δήμου Κιλκίς, καθώς και οι δασικές πυρκαγιές στην περιοχή Κυπαρίσσια του δήμου Μεγαλόπολης και στην Αμφιθέα Περάματος Ιωαννίνων.

Καλύτερη η εικόνα και στην Αχαΐα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε έκταση με αγροκαλλιέργειες κοντά στην κοινότητα Μαυρικίου στην Αιγιάλεια.

Νωρίτερα, είχε τεθεί υπό έλεγχο δασική φωτιά στην Καμηλόβρυση Λαμίας.