ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχώρησε μέρος της αυλής Δημοτικού σχολείου την ώρα του διαλείμματος!

Καθίζηση του εδάφους σημειώθηκε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, παρά τις σχετικές οχλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες ημέρες από τους γονείς των μαθητών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το karfitsa.gr το πρωί της Πέμπτης την ώρα του διαλείμματος στο 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη υποχώρησε μέρος του εδάφους που βρίσκεται δίπλα στις βρύσες της αυλής του σχολείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Πεύκων, Σταύρο Τριλυράκη στο ίδιο μέσο, η διάβρωση του εδάφους ήταν εμφανής εδώ και καιρό. Μάλιστα έναν μήνα νωρίτερα οι γονείς είχαν ενημερώσει σχετικά, με επιστολή τους τον δήμο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.
karfitsa.gr

«Χθες το πρωί την ώρα του διαλείμματος υπήρξε διάβρωση της αυλής. Υποχώρησε η αυλή για περίπου μισό μέτρο κοντά στο ύψος του γόνατου πάνω κάτω, την ώρα που προαυλίζονταν τα παιδιά. Μάλιστα υπήρχε μαθητής στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα που έγινε αυτό. Ευτυχώς δεν χτύπησε. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ο σύλλογος είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. Φαινόταν μια διάβρωση. Πέραν από τον υδραυλικό του δήμου χθες δεν ήρθε κανένας άλλος για να κάνει πραγματογνωμοσύνη στο χώρο», σημειώνει ο κ. Τριλυράκης και προσθέτει:

karfitsa.gr

«Δεν μπορεί να λογίζουμε ως κόστος την ασφάλεια των μαθητών», ενώ οι γονείς εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το πώς θα επιστρέψουν τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με δηλώσεις του στο ίδιο μέσο, επεσήμανε ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης το Σαββατοκύριακο, προκειμένου μέχρι την Τετάρτη η εικόνα να έχει αποκατασταθεί.

karfitsa.gr

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στατικότητας και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς «από τη σχάρα των ομβρίων υδάτων η σωλήνωση ήταν χαλασμένη και διοχετεύονταν το νερό της βροχής σε ένα σημείο που ”μαλάκωσε” το έδαφος».