ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Υποχρεωτικά οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ και μειωμένο ωράριο στα μπαρ;

Την ανησυχία του για τα διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού και τη μη χρήση της μάσκας από τους πολίτες εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής, Μάριος Λαζανάς.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open,  εξήγησε ότι «θεωρούμε ότι η μάσκα είναι βασικό μέτρο και πρέπει να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους που δεν είχε καθιερωθεί από την 1η Μαΐου. Αλλού υπήρχε σύσταση για χρήση της μάσκας αλλού ήταν επιβάλλεται. Στα σούπερ μάρκετ υπήρχε σύσταση για χρήση μάσκας και τώρα απλά λέμε ότι θα πρέπει να επιβληθεί η χρήση της, δηλαδή, εμείς πιστεύουμε ότι για τη χρήση της μάσκας πρέπει να γίνουν έλεγχοι από εδώ και πέρα».

Με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε περιοχές ανά την Ελλάδα, ο Μάριος Λαζανάς ανέφερε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάμε σε κάποιους περιορισμούς. «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός, βλέπετε τι γίνεται στα μπαρ και στα beach bars και στις παραλίες; Ενδεχομένως να χρειαστεί να μπει κάποιος περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε όσα είπε στο OPEN