ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποψήφιο θύμα απάτης τη γλίτωσε τελευταία στιγμή! Τι πρόδωσε τους δράστες

Η… διάθεσή τους για παζάρια ήταν εκείνη που «έκαψε» τους δράστες απάτης με θύμα μία γυναίκα στην Πάτρα.

Οι δράστες ζήτησαν 70.000 ευρώ, αλλά όταν κατάλαβαν πως τόσα χρήματα δεν υπήρχαν στο σπίτι, μπήκαν σε παζάρια. Αυτό υποψίασε το υποψήφιο θύμα τους, μία ηλικιωμένη στην Αγυιά, στην Πάτρα.

Αν και υπέστη σοκ από όσα της συνέβησαν, δηλώνει στην εφημερίδα Πελοπόννησος «πως δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη, 20 ώρες μετά». Δέχθηκε τηλεφώνημα μεσημέρι Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου από μία γυναίκα που παρίστανε συγγενικό της πρόσωπο.

Της είπε πως έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και θα της ακρωτηριάσουν το πόδι. Ζητούσε 70.000 ευρώ για τα έξοδα του νοσοκομείου, με την υπόσχεση ότι θα δώσει πίσω τα χρήματα. Η ηλικιωμένη σοκαρίστηκε. Προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Κάποια στιγμή στο τηλέφωνο πήρε ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος με σπαστά ελληνικά την ενημέρωνε πως θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό για να αποφύγει η γυναίκα – συγγενής της, τον ακρωτηριασμό.

Όταν η ηλικιωμένη απάντησε πως δεν είχε τόσα λεφτά, την ρώτησαν πόσα είχε στο σπίτι. Εκεί κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Κάλεσε αμέσως τη συγγενή της, η οποία της είπε πως βρισκόταν σπίτι της και πως δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Οι απατεώνες δεν είχαν άλλη επικοινωνία μαζί της, ωστόσο της προκάλεσαν απίστευτο φόβο. «Σκέψου, μάνα, να σου είχαν πει για μένα» ήταν η παρέμβαση της κόρης της, η οποία αντελήφθη πως αν της έλεγαν για ακρωτηριασμό του παιδιού της, μπορεί και να την «πάταγε».

Άγνωστο παραμένει το πώς οι επιτήδειοι γνώριζαν για τη συγγενική σχέση της με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έρευνες διενεργεί η Αστυνομία.