ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπισή του

Συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας δίπλα στον Νίκο Γεωργουλέα.
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρέθηκε νωρίτερα ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος φαίνεται πως θα αναλάβει – από κοινού με τον Νίκο Γεωργουλέα- την εκπρόσωπηση του πρώην πλέον καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα ενώ αν ο Αλέξης Κούγιας αναλάβει την εκπροσώπηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία του η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης.

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha επιβεβαίωσε την είδηση.

Κούγιας: Δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ τοκογλύφο ή παιδόφιλο
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA: «Αυτές οι υποθέσεις δικάζονται από μικτά ορκωτά. Σ’ αυτές τις δίκες που είναι μεγίστου λαϊκού ενδιαφέροντος, ο νομοθέτης ζήτησε να συμμετέχουν οι λαϊκοί δικαστές που είναι και πλειοψηφία. Αρχή μου είναι να μην υπερασπιστώ ποτέ τοκογλύφο γιατί πήραν το σπίτι μου σε ηλικία 13 ετών και ποτέ παιδόφιλο. Το πρώτο που ζήτησα είναι να γνωρίσω τον κύριο Λιγνάδη».

Ερωτώμενος αν έχει πειστεί για την αθωότητα Λιγνάδ, δήλωσε «Όχι» καθώς δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, ενώ σημείωσε ότι αν δεν πειστεί θα αποσυρθεί από την υπόθεση.

«Ο πατέρας του ήταν φροντιστής μου και με βοήθησε να μπω στο Πανεπιστήμιο. Είδα έναν ταπεινό άνθρωπο που δεν μιλούσε καθόλου για τον εαυτό του. Μεγάλος καημός του ήταν όσα είπε η Μενδώνη γι αυτόν. Δηλώνει απολύτως αθώος. Μου είπε κάτι για την κυρία που τον κατηγορεί αυτή, δεν θέλω να το πω, αλλά την χαρακτήρισε αναξιόπιστη. Μιλά για σκοπιμότητες 100%».