ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των υπό κατάληψη μονάδων

Μειώνονται τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στη χώρα.

Αυτό αναφέρουν πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, στα περισσότερα από αυτά η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Μείωση καταλήψεων σε σχολεία του Πειραιά
Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά (συμπεριλαμβάνονται τα Κύθηρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού) τα σχολεία που παρέμεναν σήμερα υπό κατάληψη ήταν 56, καταγράφοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ραγδαία μείωση του αριθμού των καταλήψεων σημειώνεται στην Περιφέρεια τις Πελοποννήσου, όπου από τα 51 σχολεία που τελούσαν χθες υπό κατάληψη, τα 29 ήταν κλειστά σήμερα, με τάσεις ωστόσο, όπως ανέφεραν οι πηγές, να τελειώσει η κατάληψη στα περισσότερα από αυτά.

Εληξε η κατάληψη σε 20 σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Μεγάλο είναι και το ποσοστό μείωσης των καταλήψεων στην Ήπειρο, κατά 30% περίπου. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 12 σχολεία τελούσαν σήμερα υπό κατάληψη (στα 5 έληξε το μεσημέρι) στην Περιφέρεια Αρτας, άλλα 12 στην Περιφέρεια Ιωαννίνων (στα 9 από αυτά λειτούργησε από σήμερα η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση), 5 στην Περιφέρεια Πρεβέζης και 4 στη Θεσπρωτία.

Και στη Στερεά Ελλάδα επιβεβαιώνεται η τάση λήξης των καταλήψεων, αφού 19 από τα 39 σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη χθες συνέχισαν και σήμερα. Πρόκειται για 14 στην Εύβοια, 3 στη Βοιωτία και 2 στη Φθιώτιδα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν υπήρξε καμία κατάληψη σήμερα.

Η εικόνα από τα σχολεία της Αττικής
Στοιχεία για την Περιφέρεια της Αττικής δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αυτό που τονίζουν, ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας είναι ότι ο αριθμός των καταλήψεων και σε αυτή την περίπτωση βαίνει μειούμενος. Όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, στα περισσότερα σχολεία που συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση έχει οργανωθεί και θα αρχίσει τη λειτουργία της τη Δευτέρα. Σε ορισμένα σχολεία, ωστόσο, η διαδικασία προχώρησε πιο σύντομα και τα διαδικτυακά μαθήματα έχουν αρχίσει ήδη.