ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Προστασίας Πολίτη για ΑΠΘ: Στα ΑΕΙ η αστυνομία θα παρεμβαίνει στο πλαίσιο της νομιμότητας

Απάντηση, μέσω ανακοίνωσης του, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή λόγω ευθείας βολής χειροβομβίδας κρότου-λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις και τη μεταφορά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου».

Θεοδωρικάκος: Με περιπολίες στα campus του ΑΠΘ ξεκινά η πανεπιστημιακή αστυνομία
Σε πανεπιστήμια όπου υπάρχει πρόβλημα θα αρχίσουν οι περιπολίες της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Δεν θα πάνε σε Πανεπιστήμια που δεν έχουν πρόβλημα», είπε στη Βουλή και συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε κανένα λόγο για σπαταλούμε δυνάμεις της αστυνομίας, ούτε δυνάμεις του νέου θεσμού».

Οι πρώτες περιπολίες των 400 ειδικών φρουρών προστασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα ξεκινήσουν στα campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιούπολη και το Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τους κινδύνους που υπάρχουν από την παρουσία των δυνάμεων αυτών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανέφερε πως το Σώμα που αποτελείται σχεδόν από αγόρια και κορίτσια που μέχρι πέρυσι φοιτούσαν στα ΑΕΙ και ως εκ τούτου γνωρίζουν τους χώρος, θα προασπίζει την τάξη και τη νομιμότητα.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου που δεν λειτουργούν τα ΑΕΙ, οι ειδικοί αυτοί φρουροί θα απασχολούνται καλύπτοντας άλλες επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.