ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαχαράκη: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία – Πιθανόν να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επισημαίνοντας πως στόχος του υπουργείου είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι.

«Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», είπε η κυρία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Μιλώντας ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της σχολικής χρονιάς και μετά την 15η Ιουνίου.

«Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους» εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι «υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Όλα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή αλλά και τον τρόπο επιστροφής» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.