ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζήτησαν από εκπαιδευτικό να κρύψει από τους μαθητές την… αναπηρία του!

Όλα έγιναν σε σχολείο του Πύργου Ηλείας και μάλιστα στις 3 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα της πόλης patrisnews.gr, ανάπηρος εκπαιδευτικός ο οποίος επιβίωσε ακρωτηριασμού μέλους, επισκέφθηκε το σχολείο για να συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση επ’ αφορμή της ημέρας.

Κλήθηκε όμως από τη διεύθυνση του σχολείου στο γραφείο και του ζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας… να κρύψει τον ακρωτηριασμό του, με την αιτιολογία πως η θέα του, θα γεννούσε στα παιδιά, μια αμηχανία την οποία οι εκπαιδευτικοί/διευθυντές δεν ήταν υποχρεωμένοι να τη διαχειριστούν ωφέλιμα.

Επιπλέον και παρόλη τη δύσκολη καθημερινότητά του, του καταλογίστηκε εκ μέρους της διεύθυνσης ότι είχε «ατημέλητη εμφάνιση».

Ο εκπαιδευτικός παρόλο το σοκ το οποίο υπέστη δεν απάντησε ούτε και σχολίασε κάτι, παρέμεινε, μίλησε στα παιδιά και μετά αποχώρησε.

Περιήλθε όμως σε ιδιαίτερα κακή ψυχολογική κατάσταση και εξαιτίας αυτού χρειάστηκε και έλαβε, όπως δήλωσε, ψυχοθεραπευτική συνδρομή.