ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Αισιόδοξη πρόβλεψη από Γερμανό επιδημιολόγο: Ο κορωνοϊός τελειώνει την άνοιξη! Πως θα συμβεί αυτό

Την εκτίμηση ότι την άνοιξη μπορούμε να τελειώσουμε με το θέμα του κορωνοϊού, αρκεί να μειωθεί ο αριθμός των ανεμβολίαστων», έκανε ο αρμόδιος για θέματα στον τομέα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και καθηγητής επιδημιολογίας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

Ο Λάουτερμπαχ αναμένει αύξηση των κρουσμάτων ήδη από το φθινόπωρο, όπως επίσης αναμένει και μεγαλύτερους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους. Αναμένει όμως και αύξηση των εμβολιασμών και επομένως η πανδημία θα μπορούσε σύντομα να καταστεί παρελθόν.

«Εκτιμώ ότι μετά τις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές θα ισχύσει (γενικώς) ο λεγόμενος «κανόνας 2G», δηλαδή θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν αναρρώσει η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους και η συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις. Αυτό θα ωθήσει πολλούς να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Καρλ Λάουτερμπαχ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Εάν μειώνεται ο αριθμός των μη εμβολιασμένων πολιτών, αυτό θα βελτίωνε την κατάσταση το χειμώνα. Το φθινόπωρο όμως θα είναι και πάλι δύσκολο. Θα έχουμε και πάλι περισσότερα κρούσματα. Μετά τον χειμώνα, όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα εφόσον μειωθεί ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Στην περίπτωση αυτή, την άνοιξη, η πανδημία θα μπορούσε να έχει τελειώσει σε μεγάλο βαθμό – αν δεν υπάρξουν νέες παραλλαγές», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.