3 top δεξιά, ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Απίστευτος Τραμπ – Προτείνει θεραπεία με… απολυμαντικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα όρια της επικινδυνότητας κινείται ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που πρότεινε στους επιστήμονες να εξετάσουν το ενδεχόμενο θεραπείας ασθενών με κορωνοϊό με ενέσεις με απολυμαντικό!
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας στους επιστήμονες να εκθέσουν τους ασθενείς σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία προκειμένου να εξοντωθεί άμεσα ο ιός.
Την ώρα που οι ΗΠΑ θρηνούν τα περισσότερα θύματα του Covid-19 παγκοσμίως, με τους νεκρούς να αγγίζουν τις 50 χιλιάδες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 860 χιλιάδες, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, δεν δίστασε να κάνει άκρως αυθαίρετες και επικίνδυνες προτάσεις στους επιστήμονες.

Ο Τραμπ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό συνιστούσε τη χορήγηση χλωροκίνης σε ασθενείς, δεν πρότεινε μόνο την θεραπεία ενέσεων με απολυμαντικό αλλά υποστήριξε και την ιδέα της έκθεσης ασθενών σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία, μια ιδέα που απέρριψαν άμεσα οι γιατροί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμπνεύστηκε τις ιδέες αυτές αφότου ένας απ’ τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην task force για την πανδημία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποδεικνύει ότι ο κοροναϊός φαίνεται να εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά.
Τα πορίσματα της έρευνας παρουσίασε ο Γουίλιαμ Μπράιαν, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι η μελέτη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα. Κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να άκουσε ο Τραμπ.
«Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα- είτε με ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία ή απλά με πολύ ισχυρό φως», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, που συντονίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του Λευκού Οίκου για τον κοροναϊό.

«Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί αλλά θα το εξετάσετε. ..ακούγεται ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος….
Και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει σ΄ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό. Δείχνοντας το κεφάλι του ο Τραμπ είπε:«Δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος με καλό ξέρετε τι».
Η καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, η συντονίστρια της task force, έμεινε σιωπηλή αρχικά.Στη συνέχεια ο Τραμπ την ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ για χρήση της θερμότητας και του φωτός ως θεραπεία στον κοροναϊό και εκείνη απάντησε: «Όχι, ως θεραπεία».
«Θέλω να πω, ο πυρετός είναι καλό πράγμα, όταν έχεις πυρετό βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι για τη θερμότητα ή το φως», πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα να το ερευνήσετε», της απάντησε Τραμπ.

Δεν άργησε να ξεσπάσει σάλος στα social media κατά του Αμερικανού προέδρου με πολλούς γιατρούς να προειδοποιούν για την επικίνδυνη στάση του.