Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Αξιωματούχος ΠΟΥ: Εκατομμύρια μπορεί να πεθάνουν σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Σοκάρει η προειδοποίηση αξιωματούχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του φονικού κορωνοϊού στις αρχές του Φθινοπώρου.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν εάν η πανδημία του κορωνοϊού οδηγήαει σε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, προειδοποίησε ο Ranieri Guerra, βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, μιλώντας στην τηλεόραση Rai της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, συγκρίνοντας το COVID-19 με το ξέσπασμα της γρίπης της Ισπανίας πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, ο κ. Guerra είπε ότι η παλαιότερη πανδημία ξανάρχισε έντονα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο όταν οι θερμοκρασίες ήταν πιο κρύες, μετά από μια πτώση.

Η σύγκριση είναι με την Ισπανική Γρίπη, η οποία συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως ο Covid: έπεσε το καλοκαίρι και επαναλήφθηκε έντονα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, προκαλώντας 50 εκατομμύρια θανάτους κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, είπε ο Δρ Ranieri Guerra.

Παράλληλα τόνισε ότι η πανδημία “συμπεριφέρεται όπως είχαμε υποθέσει ότι θα συμπεριφερθεί.

Οι παρατηρήσεις του Guerra έρχονται καθώς αρκετές χώρες στην Ευρώπη – και σε ολόκληρο τον κόσμο – αρχίζουν να χαλαρώνουν τα εθνικά μέτρα περιορισμού, που αρχικά εισήχθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.