ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Γαλλία: Παρατείνονται έως 15/2 τα υποχρεωτικά τεστ για τους Κινέζους ταξιδιώτες

Έως τις 15 Φεβρουαρίου παρέτειναν οι γαλλικές αρχές τα υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ενώ Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων έχει κορυφωθεί, κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές περιοχές που είναι λιγότερο εξοπλισμένες για να διαχειριστούν την κατάσταση καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Το Παρίσι ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για την Covid-19. Το μέτρο, το οποίο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, επέβαλε τεστ για όλες τις πτήσεις από την Κίνα – περιλαμβανομένων πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό – και απαιτούσε από τους ταξιδιώτες αεροπλάνων που έφθαναν από την Κίνα τη χρήση μάσκας.

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της μηδενικής Covid στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters