ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Καταγγελία για την κλινική στο Περιστέρι: Έκρυβαν τα κρούσματα κορωνοϊού

Γιος νεφροπαθούς που κάνει αιμοκάθαρση στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην κλινική. Ο πατέρας του έκανε αιμοκάθαρση μαζί με τον άνθρωπο που νόσησε πρώτος στην κλινική και έχασε τη ζωή του την Πέμπτη.

«Το συμβάν ξεκίνησε τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο άνθρωπος αυτός θερμομετρήθηκε κανονικά, πήραν την απόφαση να τον βάλουν κανονικά για αιμοκάθαρση και λίγο πριν τελειώσει, μεταφέρθηκε σε κρατικό νοσοκομείο», είπε στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Η αίθουσα που μπαίνουν οι νεφροπαθείς έχει δική της πόρτα, οι νεφροπαθείς μπαίνουν από διαφορετική πόρτα, αλλά θερμομετρούνται κανονικά εδώ και ενάμιση μήνα από τότε που ξεκίνησε το όλο συμβάν με τον ιό στη χώρα μας και θερμομετρούνται κανονικά από την πλαϊνή πόρτα… Δεν γίνεται να μην είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πυρετό, έτσι συζητήθηκε μεταξύ ασθενών, δεν ενημερώθηκε κανείς από τους υπόλοιπους ασθενείς, ρώτησαν όλοι γιατί ανησύχησαν μόλις έμαθαν ότι ο άνθρωπος είχε πυρετό και δε παραδέχονταν ότι υπήρχε κρούσμα στην κλινική, και μας επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το απόγευμα ότι θα έρθει ο ΕΟΔΥ να μας κάνει τεστ».

«Σε ερώτηση του πατέρα μου την Τετάρτη το πρωί που ξανακάναμε αιμοκάθαρση δύο μέρες μετά, μας είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην κλινική, και Τετάρτη απόγευμα μας γύρισαν πίσω να κάνουμε το τεστ. Εκεί μας το επιβεβαίωσαν» υπογράμμισε και σημείωσε ότι το υγειονομικό προσωπικό της κλινικής «τηρούν τα μέτρα, αλλά δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό ακριβώς, δεν ξέρω γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή να απομονώσουν το περιστατικό και το έβαλαν μαζί με τους υπόλοιπους».