Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Live η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Ενημέρωση για τα νέα εμβόλια του κορωνοϊού πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

Η ενημέρωση γίνεται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Το χαμηλό τείχος ανοσίας των ηλικιωμένων μόνο προβληματισμό και αγωνία δημιουργεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόλις 1 στους 4 πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει θωρακιστεί με τις απαραίτητες αναμνηστικές δόσεις.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 806.110 εμβολιασμοί δεύτερης και τρίτης αναμνηστικής δόσης. Από αυτούς οι 690.124 αφορούσαν άτομα άνω των 60 ετών, περίπου το 22,5% αυτής της ηλικιακής ομάδας, μιας ομάδας που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα σε θανάτους λόγω covid, πάνω από 90%.

Η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μελέτη του Nature σύμφωνα με τα οποία τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ οι νέες παραλλαγές δεν είναι νέος ιός αλλά ένα τμήμα της μετάλλαξης Omicron. Δεμ είναι αιτία να αναβαθμιστεί η αξία τους σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας.