ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Λουκίδης: Τα πραγματικά κρούσματα του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι τριπλάσια από τα επίσημα!

Ακόμη και τριπλάσια ενδέχεται να είναι τα πραγματικά κρούσματα του κορωνοϊού, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πάρα πολλά περιστατικά. Είναι πολύ περισσότερα μπορεί να είναι διπλάσια ή και τριπλάσια. Πρέπει να είναι 30.000 και πάνω κρούσματα την ημέρα».

«Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες 20 ημέρες είναι η διαφορά στις νοσηλείες», τόνισε, μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως «έχουμε πολύ μεγάλους ανθρώπους, σχεδόν έχει εξαφανιστεί αυτή η μέση ηλικία των 40-60 ετών που βλέπαμε στα προηγούμενα πανδημικά. Ακόμη, όσοι νοσηλεύονται έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα, που δυσκολεύουν τη νοσηλεία. Τέλος, δεν κάνουν την εικόνα των πνευμονιών που βλέπαμε παλαιότερα και αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν έχουμε τόσο αναλογική αριθμητικά αύξηση στις ΜΕΘ. Πρόκειται για μια ποιοτικά διαφορετική νοσηλεία».

«Δεν ξέρω εάν τελικά η διασπορά του χειμώνα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που βλέπουμε σήμερα. Η διασπορά είναι υψηλή αλλά σε έναν περιβάλλον χωρίς δεσμεύσεις. Τον προσεχή χειμώνα, σίγουρα θα υπάρχουν κάποια ατομικά μέτρα προστασίας που θα είναι διαφορετικά από αυτή την εποχή. Πρέπει να θωρακίσουμε τη χώρα με τα αντιικά φάρμακα. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουμε δώσει σχεδόν 30.000 αντιικά, με πολύ καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο καθηγητής.