ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ο κορωνοϊός … διαψεύδει τον Τραμπ μέσα στο «σπίτι» του! «Χτύπησε» τον Λευκό Οίκο

Μπορεί οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον κορωνοϊό να έχουν πολυσυζητηθεί, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν τον θεωρεί και τόσο δυνατό εχθρό και ας έχει σκοτώσει τόσες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα του, αλλά ο ιός έρχεται να τον διαψεύσει μέσα στο… σπίτι του!

Ο κορωνοϊός « χτύπησε» τον Λευκό Οίκο, καθώς ο προσωπικός βοηθός του Τραμπ, η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου και το δεξί χέρι της Ιβάνκα Τραμπ αποδείχθηκαν θετικοί στον Covid-19, με αποτέλεσμα να τεθεί σε απομόνωση η αμερικανική πολιτική ηγεσία.

Στη λίστα των υπόπτων για κορωνοϊό προστέθηκαν και τρεις αξιωματούχοι που χειρίζονται την πανδημία, μεταξύ των οποίων και επικεφαλής επιδημιολόγος Άντονι Φαούτσι. Και οι τρεις ήρθαν σε επαφή με ένα άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο και αποφάσισαν να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, επιλέγοντας την τηλεργασία.


Οι εξελίξεις αποτελούν πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία ήταν έτοιμη να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην κανονικότητα.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος εκτέθηκαν στον ιό, πλήττει την εμπιστοσύνη που ο Λευκός Οίκος επιθυμεί να εμφυσήσει στην αμερικανική κοινωνία, ενώ η διασπορά του ιού στον Λευκό Οίκο απειλεί την ίδια τη λειτουργία της κυβέρνησής.

Το προσωπικό εργάζεται χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα, μέσα στα στενά γραφεία που καθιστούν αναπόφευκτο τον συγχρωτισμό. Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν αποτελεί επιλογή στον Λευκό Οίκο. Ειδικά οι προσωπικοί βοηθοί στέκονται σε απόσταση αναπνοής από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τις οικογένειές τους.