Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Ο Λοιμωξιολόγος που προειδοποιεί για κορωνοϊό μέχρι και το 2022!

Την εκτίμηση ότι ο νέος κορωνοϊός είναι δύσκολο να εξαφανιστεί μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Όλα τα μοντέλα που έρχονται και με δικούς μας επιδημιολόγους και από το εξωτερικό, νομίζω ότι με τα δεδομένα αυτά ο ιός θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2021 – 2022, ίσως και μετά. Μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη» είπε ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

«Πιθανόν να είναι ο κορωνοϊός ως μια δεύτερη μικρότερης έκτασης επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να περπατάνε μαζί με τη γρίπη» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Θέλουμε να βγούμε να λειτουργήσουμε στην κοινωνία αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι», συνέχισε και εξήγησε ότι στόχος είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού κυρίως έχοντας ανοσία από την κοινότητα. Όπως διευκρίνισε πάντως συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι δύσκολο να έχουμε.