Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιο σοκ από τις δηλώσεις Φάουτσι: Λίγες οι πιθανότητες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο!

Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του αμερικανικού CDC και συνεργάτη του Λευκού Οίκου για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο Άντονι Φάουτσι είπε πως «οι πιθανότητες για ένα εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα δεν είναι πολλές» και, παρά το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα γύρω στο 75%, εκείνος δήλωσε ότι «ακόμα και ένα ποσοστό 50% ή 60%, θα είναι αποδεκτό».

Το ιδανικό θα ήταν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου να ήταν στο 98%, ώστε να φτάσει στα όρια του εμβολίου της γρίπης και η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη. Κάτι τέτοιο, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν διαφαίνεται, γεγονός που εφόσον αποδειχθεί και στην πράξη, θα σημαίνει ότι η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να μάθει να διαβιώνει με τον νέο κορωνοϊό, αλλάζοντας -σε πολλές περιπτώσεις- ριζικά τις συνήθειές της.


«Πρέπει να σκεφτόμαστε το εμβόλιο ως ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ανακόψουμε την πανδημία, να μην χαρακτηρίζεται πλέον πανδημία και να γίνει μία διαχειρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι.